Naslovna » Klubovi » Mreže organizacija » SBAN Srpska mreža biznis anđela

SBAN Srpska mreža biznis anđela

Šta je SBAN?
Srpska mreža biznis anđela je prva organizacija ove vrste u Srbiji čiji je osnovni cilj da poveže biznis anđele (pojedinci spremni da investiraju u nove poslovne ideje i projekte) i preduzetnike sa razvijenim biznis planom i timom ljudi koji su spremni da sprovedu ideju i da razviju biznis projekat.
 

Vizija
Naša vizija je SBAN kao vodeći faktor u razvoju tržišta kapitala u regionu jugoistočne Evrope.
 

Misija
SBAN misija je da pruži najbrži, najefikasniji i najlakši put od poslovne ideje do kapitala neophodnog za njeno sprovođenje, od preduzetnika do investitora.
 

Ko su biznis anđeli?
Biznis anđeli su pojedinci koji, bilo sami ili kao deo sindikata, investiraju svoj kapital, znanje i poslovne kontakte u preduzeća koja imaju brz rast. Pored novca, biznis anđeli često daju sopstvene veštine, iskustvo i kontakte na raspolaganje kompaniji.
Biznis anđeli retko imaju veze sa firmom, ali pre nego što ulažu često imaju iskustvo iz iste industrije ili sektora.
Većina biznis anđela investira iz finansijskih razloga. Međutim, postoje i drugi motivi za investiranje, na primer, aktivno učešće u preduzetničkom procesu, kao i zadovoljstvo da se bude deo uspeha dobre investicije.
Biznis anđeli su važan, ali još uvek nedovoljno iskorišćen izvor novca za nove i rastuće biznise. Tipičan biznis anđeo čini jednu ili dve investicije u trogodišnjem periodu, bilo pojedinačno ili kroz povezivanje sa drugima i formiranjem sindikata. Neki biznis anđeli investiraju češće.
 

Ko su preduzetnici?
Preduzetnici su pojedinci sa jasnim biznis ideju i plan za njenu realizaciju.

www.sban.eu