Naslovna » Vesti

02. 02. 2018

Predstavnici BITF u poseti Sloveniji

Predstavnici BITF, direktorka Gordana Danilović Grković i osnivači startap kompanija Digital Worx i Bitgear koje su članice BITF i NTP Beograd Janko Pavlović i Dejan Dramićanin predstavili su rezultate BITF i NTP Beograd i njihovih članica na Poslovnom forumu Slovenija-Srbija u Ljubljani, Slovenija koji je organizovala Privredna komora Srbije, u saradnji sa Privrednom komorom Slovenije (Gospodarska zbornica Slovenije).
 
Osnivač i generalni direktor firme Digital Worx Janko Pavlović je rekao da njegov startap pravi pametna rešenja odnosno softvere za industriju i da su došli da vide kakve su šanse da se probiju na slovenačkom tržištu. 
 
Nakon uvodnih reči predsednika Gospodarske zbornice Slovenije Boštjana Gorjupa i predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža, održane su panel diskusije u oblastima od zajedničkog interesa: digitalizacija ekonomije i države, zaštita životne sredine, turizam, startap okruženje i električna i metalska industrija. Za svaku oblast su održani paralelni paneli na kojima su učestovali predstavnici privrednih komora, vlasti i privrednici.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je rekao da je razgovarao sa ministarkom obrazovanja Slovenije i da je jedna od tema bila okruženje za startap firme i nastavku saradnje u oblasti prosvete.

Razgovarano je sa Gospodarskom zbornicom Slovenije o mogućnostima dalje saradnje u regionu Zapadnog Balkana, posredstvom Komorskog investicionog foruma.