Naslovna » Vesti

18. 12. 2018

Western Balkan Startup Forum 18. i 19. decembra u Nikšiću

U Nikšiću se danas i sutra održava međunarodna konferencija„Western Balkan Startup Forum", u organizaciji Inovaciono preduzetničkog centraTehnopolis. Konferencija ima za cilj analizu uslova za razvoj startapekosistema na Zapadnom Balkanu i definisanje preporuka za mere podrške zatehnološki razvoj vođen inovacijama u regionu.

Gordana Danilović Grković, učestvovala je na panelu Western Balkans Startup Ecosystem,održanom odmah nakon svečanog otvaranja konferencije. Na panelu koji je okupiopredstavnike tehnoloških parkova i institucija iz regiona koje podržavajurazvoj inovacija i tehnološkog preduzetništva, razgovaralo se modelima i meramapodrške sistema za izgradnju startup ekosistema, koja je uloga obrazovanja iistraživačkih institucija u tom procesu, uslugama i aktivnostima koje stimulišumlade da se upuste u preduzetničke vode.

Danilović Grković govorila je o važnosti ulogenaučno-tehnoloških parkova u kreiranju inovacionih sistema, zapošljavanjumladih i promociji izvoza, istakla njihov značaj za regionalni razvoj ipredstavila razvojni put i rezultate BITF i NTP Beograd, koji tri godine nakonosnivanja okuplja više od 70 kompanija koje radno angažuju preko 650 inženjera.