Naslovna » Usluge » Javni poziv

Javni poziv

Пословно-технолошки инкубатор техничких факултета Београд, доо расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ

за  коришћење услуга и повезивање у

Пословно-технолошки инкубатор техничких факултета Београд

Пословно-технолошки инкубатор техничких факултета Београд д.о.о. основан је од стране четири техничка факултета Универзитета у Београду (Грађевински, Машински, Електротехнички и Технолошко металуршки факултет),  општине Палилула и  Иницијативе за демократску транзицију у циљу стварања система за подршку младим, технички образованим људима који желе да започну сопствени бизнис и тако остваре своју економску егзистенцију и остану у земљи. Инкубатор је успостављен  у складу са примерима добре праксе развијених земаља, уз подршку Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС),  а  даљи развој и јачање капацитета инкубатора  подржао је Град Београд, Швајцарска влада итд. Више информација на www.bitf.rs.

Инкубатор је регистрован у складу са Законом о привредним друштвима (БД 130772/2006 Агенција за привредне регистре) и Законом о иновационој делатаности (Регистар иновационе делатности Министарства науке РПДИП 1/2006) који између осталог дефинише и да  „Сви субјекти који користе услуге или су повезани у пословно-технолошки инкубатор стичу статус члана пословно-технолошког инкубатора" (последњи став, члана 21 овог Закона).

Циљеви јавног позива:

  • Започињање и развој сопственог бизниса од стране младих образованих људи на факултетима Београдског Универзитета
  • Комерцијализација резултата научно истраживачког рада факултета оснивача инкубатора
  • Стварање и развој нових иновативних производа, услуга и процеса у области високих технологија са потенцијалом за раст и запошљавање

 1. Право учешћа: 

1.1.Новооснована привредна друштва  у првој години свог развоја, са иновативним и високотехнолошки заснованим програмима, са седиштем у Београду

1.2. Стартап програми за развој нових иновативних, и високотехнолошки заснованих производа, услуга и процеса

 2. Услуге Пословно-технолошког инкубатора

2.1. Услуге станарима инкубатора

  • Канцеларијски пословни простор (посебне канцеларије и коришћење заједничких просторија -сала за састанке, сала за презентације...)
  • Административне услуге (књиговодствене, правне и секретарске услуге)

2.2. Остале услуге:

  • Консалтинг услуге, тренинг и менторинг програм
  • Услуге промоције
  • Услуге повезивања и умрежавања

Више детаља о начину коришћења услуга, потребној документацији и критеријумима за селекцију програма погледати у тексту Јавног позива. 

Пријаве у електронској форми доставити на адресу office@bitf.rs

Javni poziv od 2015.pdf 

Образац пријаве програма по Јавном позиву